Arhiepiskop Antonije u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj

U ponedeljak, 7. maja 2018. godine, Arhiepiskop bečko-budimpeštanski g. Antonije, predsednik Uprave za ustanove Moskovske Patrijaršije u inostranstvu, posetio je pravoslavni hram Svetog oca Nikolaja u Crikvenici.
Arhiepiskop g. Antonije susreo se sa Njegovim Preosveštensvom Episkopom gornjokarlovačkim g. Gerasimom, koji mu je uputio srdačnu dobrodošlicu. Arhijereji su potom obišli hram u Crikvenici, te razgovarali o mogućoj obnovi hrama. Na kraju susreta, Episkop Gerasim se zahvalio na bratskoj poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj i hramu Svetog oca Nikolaja u Crikvenici. Susretu su prisusvovali, arhimandrit mr Naum, protoprezviter-stvarofor Mićo Kostić, arhijerejski namesnik plaščanski i prezviter Jovan Galamić, paroh riječki.
Hram Svetog oca Nikolaja u Crikvenici, sazidan je 1924. godine kao zadužbina gospođe Hartvig udovice ruskog poslanika u Srbiji. Nakon što je hram ostao bez ruskog sveštenika i vernika, Ruska patrijaršija ga je darovala Srpskoj patrijaršiji, od kad se nalazi pod upravom Eparhijskog upravnog odbora Eparhije gornjokarlovačke.

Scroll To Top
Descargar musica