Архиепископ Антоније у посети Епархији горњокарловачкој

У понедељак, 7. маја 2018. године, Архиепископ бечко-будимпештански г. Антоније, председник Управе за установе Московске Патријаршије у иностранству, посетио је православни храм Светог оца Николаја у Цриквеници.
Архиепископ г. Антоније сусрео се са Његовим Преосвештенсвом Епископом горњокарловачким г. Герасимом, који му је упутио срдачну добродошлицу. Архијереји су потом обишли храм у Цриквеници, те разговарали о могућој обнови храма. На крају сусрета, Епископ Герасим се захвалио на братској посети Епархији горњокарловачкој и храму Светог оца Николаја у Цриквеници. Сусрету су присусвовали, архимандрит мр Наум, протопрезвитер-стварофор Мићо Костић, архијерејски намесник плашчански и презвитер Јован Галамић, парох ријечки.
Храм Светог оца Николаја у Цриквеници, сазидан је 1924. године као задужбина госпође Хартвиг удовице руског посланика у Србији. Након што је храм остао без руског свештеника и верника, Руска патријаршија га је даровала Српској патријаршији, од кад се налази под управом Епархијског управног одбора Епархије горњокарловачке.

Scroll To Top
Descargar musica