Episkop Gerasim bogoslužio u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom

U petu nedelju Velikog posta posvećenu Prepodobnoj Mаriji Egipćanki, 21. aprila 2024. godine Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom.

Preosveštenom episkopu sasluživali su: arhimandrit mr Naum (Milković), prezviter Duško Živanić i protođakon Nebojša Anđić.

Po okončanju Svete Liturgije, besjedom se vjernicima obratio vladika Gerasim između ostalog rekavši: 

Sretan vam današnji praznik i Bogom blagosloven ovaj dan kad smo se sabrali ovde u svetom hramu da se pomolimo Bogu i da mu uznesemo blagodarenja za sve što nam daje u našem ovozemaljskom bitisanju. Kako pred post počinjemo sa pripremnim nedeljama, gdje je svaka nedelja posvećena određenom biblijskom događaju koji čujemo iz jevanđeljskog začala, a čija pouka nas priprema za ulazak u post. Tako je danas peta nedelja posta posvećena velikoj Božijoj ugodnici Prepodobnoj Mariji Egipćanki, koja je svojim podvigom i molitvom zaradila život vječni. Iz života Prepodobne mati Marije vidimo kako Gospod milostivo djeluje kada Mu se grešnik obrati i kada se pokaje. Grijesi, koliko god teški i veliki bili, ako se istinski pokajemo za njih, postaju oprostivi. Zato treba da se kajemo draga braćo i sestre, da prinosimo kao žrtvu Bogu, naše pokajanje. Takvu žrtvu, takvo pokajanje Bog prima i nad nama izliva svoju neizmjernu milost putem koje se spasavamo i zadobijamo život vječni u Gospodu Isusu Hristu kome je slava uvijek i u vijekove vjekova. Amin. 

Scroll To Top
Descargar musica