Епископ Герасим богослужио у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком

У пету недељу Великог поста посвећену Преподобној Марији Египћанки, 21. априла 2024. године Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком.

Преосвештеном епископу саслуживали су: архимандрит мр Наум (Милковић), презвитер Душко Живанић и протођакон Небојша Анђић.

По окончању Свете Литургије, бесједом се вјерницима обратио владика Герасим између осталог рекавши: 

Сретан вам данашњи празник и Богом благословен овај дан кад смо се сабрали овде у светом храму да се помолимо Богу и да му узнесемо благодарења за све што нам даје у нашем овоземаљском битисању. Како пред пост почињемо са припремним недељама, гдје је свака недеља посвећена одређеном библијском догађају који чујемо из јеванђељског зачала, а чија поука нас припрема за улазак у пост. Тако је данас пета недеља поста посвећена великој Божијој угодници Преподобној Марији Египћанки, која је својим подвигом и молитвом зарадила живот вјечни. Из живота Преподобне мати Марије видимо како Господ милостиво дјелује када Му се грешник обрати и када се покаје. Гријеси, колико год тешки и велики били, ако се истински покајемо за њих, постају опростиви. Зато треба да се кајемо драга браћо и сестре, да приносимо као жртву Богу, наше покајање. Такву жртву, такво покајање Бог прима и над нама излива своју неизмјерну милост путем које се спасавамо и задобијамо живот вјечни у Господу Исусу Христу коме је слава увијек и у вијекове вјекова. Амин. 

Scroll To Top
Descargar musica