Sveta Arhijerejska Liturgija u Karlovcu

U nedelju 32. po Duhovima, dana 06.02.2022. godine Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Karlovcu. Episkopu su sasluživali: protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon liturgijskog sabranja Episkop Gerasim poučavajući vjernike protumačio je priču iz Lukinog jevanđelja koja govori o Zakheju, rekavši da smisao i suština priče jeste da se izmjenimo i pokajemo. Pokajanje obnavlja čovjeka, a Gospod kada vidi da grešnik ima želju, kao što je i Zakhej imao da makar vidi Gospoda, On će pružiti ruku svoju i potaknuti ga. Vidimo iz priče da je Gospodnja intervencija potakla Zakheja te se on pokaja i pola svog imanja dade siromašnima, zato i mi braćo i sestre treba da se kajemo i imamo želju za pokajanjem i obnovljenjem, a Gospod Isus Hristos koji zna sve naše misli, želje i potrebe, pružiće ruku svoju i pritećiće nam u pomoć.

U srijedu, 09.02.2022. godine proslavljamo praznik Svetog Ispovjednika Danila karlovačkog i plaščanskog, kada će biti služena Sveta Arhijerejska Liturgija u 9 časova, a molitveno proslavljanje počinje večernjom molitvom sa petohljebnicom u utorak 08.02. u 17 časova.

Scroll To Top
Descargar musica