Света Архијерејска Литургија у Карловцу

У недељу 32. по Духовима, дана 06.02.2022. године Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у Карловцу. Епископу су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.

Након литургијског сабрања Епископ Герасим поучавајући вјернике протумачио је причу из Лукиног јеванђеља која говори о Закхеју, рекавши да смисао и суштина приче јесте да се измјенимо и покајемо. Покајање обнавља човјека, а Господ када види да грешник има жељу, као што је и Закхеј имао да макар види Господа, Он ће пружити руку своју и потакнути га. Видимо из приче да је Господња интервенција потакла Закхеја те се он покаја и пола свог имања даде сиромашнима, зато и ми браћо и сестре треба да се кајемо и имамо жељу за покајањем и обновљењем, а Господ Исус Христос који зна све наше мисли, жеље и потребе, пружиће руку своју и притећиће нам у помоћ.

У сриједу, 09.02.2022. године прослављамо празник Светог Исповједника Данила карловачког и плашчанског, када ће бити служена Света Архијерејска Литургија у 9 часова, а молитвено прослављање почиње вечерњом молитвом са петохљебницом у уторак 08.02. у 17 часова.

Scroll To Top
Descargar musica