Proslava Svetog Nikolaja Mirlikijskog – Slave sabornog hrama u Karlovcu

U subotu, dana 18. decembra, u navečerje praznika, večernjim bogosluženjem sa petohlebnicom u Sabornom karlovačkom hramu, započela je proslava zaštitnika Svetog Nikolaja, Arhiepiskopa Mirlikijskog Čudotvorca. Večernjim bogosluženjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića, protoprezvitera Darka Dugonjića i protođakona Nebojše Anđića.

Na sam dan praznika Svetog Nikolaja Čudotvorca, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom u Sabornom hramu u Karlovcu. Episkopu su sasluživali, arhimandrit Naum, protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić. Nakon osvećenja slavskog kolača i koljiva u čast zaštitnika i patrona Sabornog karlovačkog hrama, prigodnom besedom, svim prisutnim vernicima, Episkop g. Gerasim je čestitao današnji veliki praznik i proizneo besedu o pročitanom jevanđelskom odlomku o bezumnom bogatašu.

Nakon sabranja, upriličena je Trpeza Ljubavi u Crkvenoopštinskoj sali u porti Sabornog hrama, za sve koji su svojim prisustvom uveličali današnji praznik.

Scroll To Top
Descargar musica