Прослава Светог Николаја Мирликијског – Славе саборног храма у Карловцу

У суботу, дана 18. децембра, у навечерје празника, вечерњим богослужењем са петохлебницом у Саборном карловачком храму, започела је прослава заштитника Светог Николаја, Архиепископа Мирликијског Чудотворца. Вечерњим богослужењем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића, протопрезвитера Дарка Дугоњића и протођакона Небојше Анђића.

На сам дан празника Светог Николаја Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у Саборном храму у Карловцу. Епископу су саслуживали, архимандрит Наум, протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић. Након освећења славског колача и кољива у част заштитника и патрона Саборног карловачког храма, пригодном беседом, свим присутним верницима, Епископ г. Герасим је честитао данашњи велики празник и произнео беседу о прочитаном јеванђелском одломку о безумном богаташу.

Након сабрања, уприличена је Трпеза Љубави у Црквеноопштинској сали у порти Саборног храма, за све који су својим присуством увеличали данашњи празник.

Scroll To Top
Descargar musica