Praznik Pedesetnice u Moravicama

 U nedelju Pedesetnice 20. juna 2021. godine, kada praznujemo Silazak Svetog Duha na apostole – Duhovi – Trojice, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Moravicama.

Episkopu Gerasimu su sasluživali: arhimandrit Mihailo (Vukčević), protoprezviter – stavrofor Jelenko Stojanović, protoprezviter Darko Dugonjić, protoprezviter Jovan Galamić i protođakon Nebojša Anđić.

Besedeći po okončanju sabranja, Episkop Gerasim je rekao: Gospod je na dan Vaznesenja rekao svojim učenicima da ostanu u Jerusalimu, da tu provedu vreme, sve dok se ne obuku u silu sa visine. Današnji praznik jeste potvrda Hristovih reči da i po Vaznesenju Svome, On neće napustiti Crkvu svoju već će poslati Duha Utešitelja, a upravo se to zbilo danas u pedesti dan po Vaskrsenju. Duhom Svetim, apostoli su dobili mogućnost da govore mnogim različitim jezicima, i da Duhom Svetim po čitavom svetu propovedaju reč Božiju. Primajući Tajnu Krštenja, mi smo se već naoružali oružijem Duha Svetoga, sa kojim preobražavamo ovaj svet. Naš život je borba sa mnogim i različitim iskušenjima, strastima i grehom, ali blagodaću Duha Svetoga hrišćani prevazilaze svaku privremenu zemaljsku muku

Scroll To Top
Descargar musica