Празник Педесетнице у Моравицама

У недељу Педесетнице 20. јуна 2021. године, када празнујемо Силазак Светог Духа на апостоле – Духови – Тројице, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Моравицама.

Епископу Герасиму су саслуживали: архимандрит Михаило (Вукчевић), протопрезвитер – ставрофор Јеленко Стојановић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, протопрезвитер Јован Галамић и протођакон Небојша Анђић.

Беседећи по окончању сабрања, Епископ Герасим је рекао: Господ је на дан Вазнесења рекао својим ученицима да остану у Јерусалиму, да ту проведу време, све док се не обуку у силу са висине. Данашњи празник јесте потврда Христових речи да и по Вазнесењу Своме, Он неће напустити Цркву своју већ ће послати Духа Утешитеља, а управо се то збило данас у педести дан по Васкрсењу. Духом Светим, апостоли су добили могућност да говоре многим различитим језицима, и да Духом Светим по читавом свету проповедају реч Божију. Примајући Тајну Крштења, ми смо се већ наоружали оружијем Духа Светога, са којим преображавамо овај свет. Наш живот је борба са многим и различитим искушењима, страстима и грехом, али благодаћу Духа Светога хришћани превазилазе сваку привремену земаљску муку.

Scroll To Top
Descargar musica