Praznik Pedesetnice proslavljen u Čatrnji

U nedelju 04. juna 2023. godine, mjesto Čatrnja u opštini Krnjak je proslavilo praznik Silaska Svetog Duha na apostole. Ovom prilikom parohijski sveštenik protoprezviter Darko Dugonjić služio je večenje bogosluženje u hramu Svetog Kneza Lazara, nakon čega se obratio prisutnim vjernicima govoreći o značaju praznika Pedesetnice. U nastavku besjede paroh je pozvao sve prisutne da zajedno učestvuju u obnovi hrama kako bi se što prije hram osvetio, te tako postao mjesto redovnog bogosluženja i okupljanja vjernika. 

Hram Svetog Kneza Lazara je sagrađen 1932. godine, a oštećen u poslednjim ratnim dešavanjima 1991-1995, dok je njegova obnova započeta 2014. Na hramu je stavljena nova stolarija, završen je krov i obnovljen je zvonik sa kupolom, sledeći planirani radovi su rekonstrukcija unutrašnjosti hrama.  

Ovim putem, parohijski sveštenik protoprezviter Darko Dugonjić, poziva sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima učestvuju i tako pomognu što skoriju obnovu i osvećenje ovog hrama, koji će kao i do sada biti mjesto okupljanja vjernika i mjesto molitve. 

Scroll To Top
Descargar musica