Празник Педесетнице прослављен у Чатрњи

У недељу 04. јуна 2023. године, мјесто Чатрња у општини Крњак је прославило празник Силаска Светог Духа на апостоле. Овом приликом парохијски свештеник протопрезвитер Дарко Дугоњић служио је вечење богослужење у храму Светог Кнеза Лазара, након чега се обратио присутним вјерницима говорећи о значају празника Педесетнице. У наставку бесједе парох је позвао све присутне да заједно учествују у обнови храма како би се што прије храм осветио, те тако постао мјесто редовног богослужења и окупљања вјерника. 

Храм Светог Кнеза Лазара је саграђен 1932. године, а оштећен у последњим ратним дешавањима 1991-1995, док је његова обнова започета 2014. На храму је стављена нова столарија, завршен је кров и обновљен је звоник са куполом, следећи планирани радови су реконструкција унутрашњости храма.  

Овим путем, парохијски свештеник протопрезвитер Дарко Дугоњић, позива све људе добре воље да у складу са својим могућностима учествују и тако помогну што скорију обнову и освећење овог храма, који ће као и до сада бити мјесто окупљања вјерника.

Scroll To Top
Descargar musica