Osvećenje parohijskog doma u Ogulinu

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim posetio je dana 12. januara 2020. godine hram Svetog velikomučenika Georgija u Ogulinu. Nakok obilaska hrama, episkop Gerasim uz sasluženje protoprezvitera-stavrofora Miće Kostića, protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića i đakona Budimira Kokotovića, osvetio je novoobnovljeni parohijski dom u Ogulinu.
Parohijski dom u Ogulinu sagrađen je u drugoj polovini 19. veka, a nažalost, 1991. godine devastiran je i opljačkan u vihoru građanskog rata . Trudom protoprezvitera Milana Simića, paroha ogulinskog, u periodu od 2012 do 2019. godine, parohijski dom je obnovljen uz finansijsku pomoć Eparhije gornjokarlovačke, Crkvene opštine u Rijeci, Ministarstva kulture Vlade Republike Hrvatske, Grada Ogulina, Karlovačke županije, firme „Bjelin d.o.o.“ iz Ogulina, kao i prilozima dobrih ljudi. U narednom periodu, pristupiće se spoljnoj obnovi fasade, kao i uređenja dvorišta.
Na trpezi ljubavi koja je upriličena u novoobnovljenom parohijskom domu, protoprezviter Milan Simić biranim rečima zahvalio se episkopu Gerasimu, kao i svim institucijama i ljudima koji su učestvovali u obnovi pomenutog objekta.

Scroll To Top
Descargar musica