Освећење парохијског дома у Огулину

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим посетио је дана 12. јануара 2020. године храм Светог великомученика Георгија у Огулину. Накок обиласка храма, епископ Герасим уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Миће Костића, протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића и ђакона Будимира Кокотовића, осветио је новообновљени парохијски дом у Огулину.
Парохијски дом у Огулину саграђен је у другој половини 19. века, а нажалост, 1991. године девастиран је и опљачкан у вихору грађанског рата . Трудом протопрезвитера Милана Симића, пароха огулинског, у периоду од 2012 до 2019. године, парохијски дом је обновљен уз финансијску помоћ Епархије горњокарловачке, Црквене општине у Ријеци, Министарства културе Владе Републике Хрватске, Града Огулина, Карловачке жупаније, фирме „Бјелин д.о.о.“ из Огулина, као и прилозима добрих људи. У наредном периоду, приступиће се спољној обнови фасаде, као и уређења дворишта.
На трпези љубави која је уприличена у новообновљеном парохијском дому, протопрезвитер Милан Симић бираним речима захвалио се епископу Герасиму, као и свим институцијама и људима који су учествовали у обнови поменутог објекта.

Scroll To Top
Descargar musica