Sednica Plenuma Patrijaršijskog upravnog odbora

U Patrijaršijskom dvoru u Beogradu 24. aprila 2024. godine održana je redovna sednica Plenuma Patrijaršijskog upravnog odbora kojom je predsedavao Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije uz učešće Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija i Preosvećenog Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima.

Sednici je prethodio priziv Svetog Duha, koji je u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog služio Preosvećeni Episkop jegarski g. Nektarije, vikar Patrijarha srpskog, uz sasluženje arhimandrita Mihajla (Bikovića) iz Eparhije valjevske, protojereja Vladana Simića iz Eparhije bačke i đakona Nikole Kostića, službenika Kabineta Patrijarha srpskog.

U toku zasedanja usvojeni su redovni godišnji izveštaji i novi planovi poslovanja patrijaršijskih tela koja su u nadležnosti Patrijaršijskog upravnog odbora. Ovogodišnje zasedanje Plenuma Patrijaršijskog upravnog odbora je poslednje redovno zasedanje ovog tela koje je Sveti Arhijerejski Sabor izabrao za mandatni period 2019-2024. godine. Patrijarh Porfirije se zahvalio rečima očinske ljubavi i poštovanja svim dosadašnjim članovima ovog saziva Plenuma na ljubavi i požrtvovanju koje su pokazali učešćem u radu ovog crkvenog tela, izrazivši molitvenu želju da će i novi saziv nastaviti da doprinosi životu i napretku naše svete Crkve.

 

Izvor: SPC

Scroll To Top
Descargar musica