Svetosavska akademija u Karlovcu

Radujući se prazniku Svetoga oca Save, prvog Arhiepiskopa i prosvetitelja srpskog, sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima i u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine karlovačke, dana 26. januara 2024. godine, u velikoj sali Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu, održana je svečana Svetosavska akademija. 

Akademija je svečano otvorena himnom Svetog Save u izvođenju Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora” iz Karlovca u prisustvu predsjednika Gradskog vijeća grada Karlovca Marina Svetića, zamjenika župana karlovačke županije Dejana Mihajlovića, kao i predstavnika vjerskih zajednica sa područja grada Karlovca i ostalih uvaženih gostiju.
Tradicionalnu Svetosavsku besedu pred uvaženim gostima, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, pročitao je jerej Saša Lončina, poslije čega se okupljenima obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca Marina Svetića. 

Nakon Svetosavske besede, nastupao je hor sabornog karlovačkog hrama sa pjesmama “Ko udara tako pozno” i “Kroz život i smrt”, a studenti glume i režije sa Akademije umjetnosti iz Novog Sada, Maša Pavlović i Vladimir Beljić, izveli su predstavu ” Ohrabrenje Svetog Save” čiji su pisci, režiseri i akteri upravo ovi mladi studenti.  Na kraju Svetosavske akademije nastupio je hor sabornog karlovačkog hrama sa dvije izvedbe “Djeca Neba” i “Carice moja Preblagaja”. 

Nakon akademije, priređen je svečani koktel u maloj sali gradskog pozorišta „Zorin dom“, za sve učesnike i goste.

Scroll To Top
Descargar musica