Obilazak parohije u Otočcu

U utorak, 17. oktobra. 2023. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim obišao je parohiju otočačku i tom prilikom posjetio muzej u Otočcu zajedno sa gradonačelnikom Goranom Bukovcem, predsednikom srpskog narodnog vijeća Miloradom Popovcem kao i predstavnicima županijskih i drugih općinskih vlasti. 

Nakon obilaska muzeja, vladika Gerasim sa parohijskim sveštenikom i predstavnicima srba u vlasti su obišli selo Doljane i zidove hrama Rođenja Presvete Bogorodice kako bi koordinisali dalje napore pri obnovi ove svetinje koja bi ojačala duhovni život u ovom malom mjestu. Hram Rođenja Presvete Bogorodice je sagrađen 1782. na temeljima drvenog hrama.  U drugom svetskom ratu hram je zapaljen 1943. a nakon rata od 1946-1948. ruševine hrama su potpuno očišćene. Početkom 80-ih godina prošloga veka, započeta je izgradnja novoga hrama čiji zidovi su urađeni u visini 3 metra.

Prilikom posjete parohije, vladika je posjetio i grad Senj u kojem je obišao crkvište koje je nedavno vraćeno u vlasništvo Crkve. Na ovom mjestu je prije Drugog Svjetskog Rata postojala crkva i groblje sa nadgrobnim spomenicima iz 19. vijeka. 

Scroll To Top
Descargar musica