Vladika Gerasim u obilasku petrinjske, glinske i topličke parohije

U utorak, 09. aprila 2024. godine Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim obišao je parohije petrinjsku, glinsku i topličku u Arhijerejskom namjesništvu karlovačkom.

U Petrinji, vladika Gerasim obišao je hram Sv. Proroka Ilije u Blinji na kome su završeni radovi na konstruktivnoj obnovi hrama.  Po završenom obilasku vladika zajedno sa petrinjskim parohom protoprezviterom Sašom Umićevićem uputio se u obilazak hrama Sv. Oca Nikolaja na gradskom groblju. Nakon toga posjećen je i Hram Sv. Spiridona Čudotvorca u Petrinji gdje je na mjestu nekadašnjeg hrama miniranog 1991. godine, izgrađen novi hram koji se nalazi u završnoj fazi radova.

U Glini Preosvešteni Episkop obišao je hrama Rođenja Presvete Bogorodice i parohijski dom, na kojima je završena konstruktivna obnova. 

Nakon posjete Petrinje i Gline, vladika se uputio u Topusko gdje je ga je dočekao protoprezviter – stavrofor Mile Ristić koji je upoznao preosveštenog episkopa o planiram radovima u hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja.

Scroll To Top
Descargar musica