Nedelja 27. po Duhovima-Episkop Gerasim služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Karlovcu

U nedelju 27. po Duhovima njegovo preosveštenstvo episkop gornjokarlovacki g. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku liturgiju u Karlovcu. Sveta Arhijerejska liturgija je služena u crkvenoopštinskoj sali usled nemogućnosti grijanja sabornog hrama Sv. Nikolaja. Načalstvujućem episkopu su sasluživali protoprezvitera-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon završene liturgije episkop Gerasim se obratio vjernom narodu tumačeći današnje začalo jevandjelja te naglasio da je hrišćanstvo vjera Krsta, a da prava vjera u Hrista predstavlja istrajno samoodricanje i stalno usavršavanje. Govoreći o onim ljudima iz jevanđeljske priče koji bjehu pozvani na veceru, a ne dođoše iz raznih razloga, episkop objašnjava da naša zajednica sa Bogom upravo jeste zajednica sa Ocem i sinom Njegovim Isusom Hristom. U ovoj zajednici života sa Bogom u Hrisu Isusu i Duhu Svetome, hrišćanin nalazi nadoknadu za odricanje od svih prolaznih i vremenskih zadovoljstava.

Po svršetku besjede Episkop Gerasim je čestitao praznik materica svim majkama i poželio svima da u miru i blagostanju dočekamo Rođenje Hristovo.

Scroll To Top
Descargar musica