Ispovest sveštenstva i sveštenomonaštva Eparhije gornjokarlovačke

U prvoj sedmici Časnoga posta, u petak 19. marta 2021. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim služio je Liturgiju Pređeosvećenih Darova u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu.

Episkopu g. Gerasimu su sasluživali: arhimandrit mr Naum (Milković), protoprezviter – stavrofor Mićo Kostić, protoprezviter – stavrofor Milidrag Stokanović, prezviter Branko Santrač i đakoni Budimir Kokotović i Nebojša Anđić.

Pre Liturgijskog sabranja izvršena je Sveta tajna ispovesti sveštenstva i sveštenomonaštva Eparhije gornjokarlovačke, a Svetu Tajnu Ispovesti vršio je protosinđel Venijamin (Kovačević) sabrat manastira Prepodobne mati Paraskeve u Zagrebu (Mitropolija zagrebačko – ljubljanska).

Po završetku Pređeosvećene Liturgije, prisutnima se obratio Episkop Gerasim govoreći o značaju Tajne ispovesti rekavši: „Put do Boga jeste put pokajanja, i naša dela treba izneti pred Gospoda, da bi nas Gospod učinio slobodnim od greha, zato se treba ispovedati češće, jer naše biće je stvoreno od Boga i ono teži da se uznosi ka Njemu, a to možemo putem istinskog pokajanja“.

Scroll To Top
Descargar musica