Episkop Siluan i Episkop Heruvim u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj

U utorak 20. jula 2021. godine, Eparhiju gornjokarlovačku su posetili Njegovo Preosveštenstvo Episkop Mitropolije Australijsko – Novozelandske G. Siluan i Episkop osečko-poljski i baranjski G. Heruvim.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim, je uvažene Episkope dočekao u Eparhijskoj rezidenciji u gradu Karlovcu, gde je zajedno sa Episkopima obišao Saborni hram Svetog Oca Nikolaja Čudotvorca u Karlovcu. U pratnji Preosvećenog Episkopa Gerasima bili su: Arhimandrit Naum (Milković), protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protođakon Nebojša Anđić i đakon Budimir Kokotović.

U srdačnom i prijatnom razgovoru, Episkopi su razgovarali na mnoge aktuelne i društvene teme, o duhovnom preporodu, radu i stanju, obnovi hramova i svetinja, te o budućim planovima u svojim Sveštenim Episkopijama. Episkop Gerasim je Preosvećene Episkope detaljnije upoznao o istorijskim i sadašnjim prilikama u Eparhiji gornjokarlovačkoj, takođe Episkop Gerasim je svima poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Eparhiji gornjokarlovačkoj, te se srdačno zahvalio na dolazku i poseti.

Pre dolazka u grad Karlovac u sedište Eparhije gornjokarlovačke, Episkop Siluan i Episkop Heruvim su obišli manastir Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, gde ih je srdačno dočekao i ugostio arhimandrit Naum (Milković), koji je Preosvećene Episkope upoznao sa životom i izgradnjom manastira.

Scroll To Top
Descargar musica