ČASOPIS: Sv. Sava Gornjokarlovački

BLAGOSLOV VLADIKE FOTIJA
U mučeničkim i ispovedničkim pokušajima oživljavanja stradalne Eparhije gornjokarlovačke, pokrećemo eparhijski list «Sv. Sava Gornjokarlovački, koji će ako Bog da, predstavljati pregled svega onoga što je značajno u životu ove eparhije SPC. Motiv za pokretanje ovoga časopisa nam je duhovni i pastirski, jer nam je iz Sv. Predanja poznato, da nema obnove Crkve bez unutrašnjeg preporoda i duhovne obnove u veri Naroda Božijeg. To je naša osnovna misija i naše osnovno prizvanje,kao propovednika  unutrašnjeg  Jevanđelja Hristovog, što će bar u malom, sadržavati u sebi novi list «Sv. Sava Gornjokarlovački»

Zašto je list dobio naziv «Sv.Sava Gornjokarlovački»? Iz jednostavnog i prepoznatljivog razloga što je Sv. Sava Episkop i Novomučenik Gornjokarlovački zaštitnik i molitvenik ove eparhije a isto tako i simbol sveopšteg mučeništva, koje je postalo druga priroda ovog organskog dela SPC.

Neka bi Gospod blagoslovio ovo naše delo molitvama Sv. Save gornjokarlovačkog i bezbrojnog mnoštva mučenika Glinskih i Jadovinskih, koji su nam i u ovo vreme svetila i putovođi ka Carstvu Nebeskom.

S Blagoslovom,
Episkop dalmatinski
i Administrator  gornjokarlovački
+ Fotije

 

                 

                 

                   

 
 

 

 

 
 
 

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio