Упокојио се у Господу митрополит Јован ( Тасијас )

Ове недеље, потпуно неочекивано затиче нас смрт још једног архијереја Цркве Христове, митрополита лангадашког г. Јована ( Тасијас ). Како сазнајемо из грчких медија митрополит је последње вријеме провео у болници Папагеоргију, као разлог смрти наводи се срчани удар, а био је позитиван и на COVID 19.

Митрополит Јован рођен је у Солуну 1958. године. Читав живот овог јерарха везан је за град Св. Димитрија, јер се у Солуну школовао, служио као свештеник, био игуман манастира Св. Теодоре, старјешина храма Св. Димитрија, те протосинђел солунске митрополије.

Нарочито је митрополит Јован заслужан што је неколицина српских студената углавном монаха и свештеномонаха, свој кров над галвном стекла под сводовима манастира Св. Теодоре, гдје је он био игуман, између њих и ја доле потписани, што нам је увелико олакшало студирање у Солуну, јер је на нас мотрио са очинском бригом и љубављу

На редовном засиједању Сабора у Атини 10. маја 2010. године изабран је за митрополита у мјесту Лангада ( недалеко од Солуна ), гдје је марљиво наставио да ради на организовању духовног живота.

Блаженоупокојени митрополит гајио је нарочите везе према свим помјесним црквама православне васељене и заиста отишао је од нас човијек љубави, великог и широког срца.

Архим. мр Наум

Scroll To Top
Descargar musica