Седница Епархијског савета Епархије горњокарловачке

На основу члана 139. и 149. Устава Српске Православне Цркве, Председник Епархијског управног одбора Епархије горњокарловачке, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, дана 28. фебруара 2019. године сазвао је прво редовно заседање Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије горњокарловачке.

Седница Епархијског савета, започела је чином призива Светог Духа за благословен рад, у Саборном храму Светог оца Николаја Мириликијског Чудотворца у Карловцу. Молитвено призивање Светога Духа служили су архимандрит Наум и ђакон Будимир Кокотовић.

Након тога, започела је прва редовна конститутивна седница Епархијског савета Епархије горњокарловачке у Црквеноопштинској сали у порти Саборног храма.

На почетку седнице, присутне је поздравио и захвалио се на одзиву, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим. Након што је конституисан нови сазив чланова Епархијског савета, чији је мандатни период од 1. јануара 2019. до 31. децембра 2024. године, а у складу са предлогом Епископа г. Герасима и Одлукама Светог Архијерејског Синода бр 1694/зап.1219 од 25. децембра 2018. и Патријаршијског управног одбора бр. 1399/зап.278 од 25. децембра 2018. године, утврђен је и прихваћен дневни ред ове седнице.

Пред чланове Епархијског савета изнет је и предлог новог сазива чланова Епархијског управног одбора Епархије горњокарловачке, за исти мандатни период, који је једногласно усвојен.

Овом седницом, Епархијски савет Епархије горњокарловачке у потпуности је размотрио сва питања, активности и мере везане за живот и рад на подручју Епархије горњокарловачке у току 2018. године, као и планове за 2019. годину.

Scroll To Top
Descargar musica