Sednica Eparhijskog saveta Eparhije gornjokarlovačke

Na osnovu člana 139. i 149. Ustava Srpske Pravoslavne Crkve, Predsednik Eparhijskog upravnog odbora Eparhije gornjokarlovačke, Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, dana 28. februara 2019. godine sazvao je prvo redovno zasedanje Eparhijskog saveta i Eparhijskog upravnog odbora Eparhije gornjokarlovačke.

Sednica Eparhijskog saveta, započela je činom priziva Svetog Duha za blagosloven rad, u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja Mirilikijskog Čudotvorca u Karlovcu. Molitveno prizivanje Svetoga Duha služili su arhimandrit Naum i đakon Budimir Kokotović.

Nakon toga, započela je prva redovna konstitutivna sednica Eparhijskog saveta Eparhije gornjokarlovačke u Crkvenoopštinskoj sali u porti Sabornog hrama.

Na početku sednice, prisutne je pozdravio i zahvalio se na odzivu, NJјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim. Nakon što je konstituisan novi saziv članova Eparhijskog saveta, čiji je mandatni period od 1. januara 2019. do 31. decembra 2024. godine, a u skladu sa predlogom Episkopa g. Gerasima i Odlukama Svetog Arhijerejskog Sinoda br 1694/zap.1219 od 25. decembra 2018. i Patrijaršijskog upravnog odbora br. 1399/zap.278 od 25. decembra 2018. godine, utvrđen je i prihvaćen dnevni red ove sednice.

Pred članove Eparhijskog saveta iznet je i predlog novog saziva članova Eparhijskog upravnog odbora Eparhije gornjokarlovačke, za isti mandatni period, koji je jednoglasno usvojen.

Ovom sednicom, Eparhijski savet Eparhije gornjokarlovačke u potpunosti je razmotrio sva pitanja, aktivnosti i mere vezane za život i rad na području Eparhije gornjokarlovačke u toku 2018. godine, kao i planove za 2019. godinu.

 

Scroll To Top
Descargar musica