Света Тајна Јелеосвећења у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком

У Велику сриједу 20. априла 2022. године, Страсне седмице у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, служена је Света Тајна Јелеосвећења коју је служио Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим. Светој Тајни је присуствовао велики број вјерника са простора цијеле епархије горњокарловачке.

Свето Писмо и црквено Предање нам сведоче древност ове Свете Тајне која се над потребитима обављала још у првим вековима хришћанства. Она се првенствено служи ради исцељења душе и тела, а то видимо по ријечима светог апостола Јакова: Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име Господње. И молитва вере ће спасити болесника, и подигнуће га Господ; и ако је грехе учинио, опростиће му се. (Јак. 5, 14-15)

Преосвећеном Епископу Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Славиша Симаковић, протопрезвитер Миле Ристић, протопрезвитер Милан Симић, презвитер Драган Михајловић, презвитер Саша Кремић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић. По окончању Свете Тајне Јелеосвећења, трудом архимандрита мр Наума (Милковића), приређено је послужење у манастирском конаку за све вернике који су увеличали ово сабрање.

Scroll To Top
Descargar musica