Sveta Tajna Jeleosvećenja u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom

U Veliku srijedu 20. aprila 2022. godine, Strasne sedmice u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, služena je Sveta Tajna Jeleosvećenja koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim. Svetoj Tajni je prisustvovao veliki broj vjernika sa prostora cijele eparhije gornjokarlovačke.

Sveto Pismo i crkveno Predanje nam svedoče drevnost ove Svete Tajne koja se nad potrebitima obavljala još u prvim vekovima hrišćanstva. Ona se prvenstveno služi radi isceljenja duše i tela, a to vidimo po riječima svetog apostola Jakova: Boluje li ko među vama? Neka dozove prezvitere crkvene, i neka se mole nad njim, pomazavši ga uljem u ime Gospodnje. I molitva vere će spasiti bolesnika, i podignuće ga Gospod; i ako je grehe učinio, oprostiće mu se. (Jak. 5, 14-15)

Preosvećenom Episkopu Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Slaviša Simaković, protoprezviter Mile Ristić, protoprezviter Milan Simić, prezviter Dragan Mihajlović, prezviter Saša Kremić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić. Po okončanju Svete Tajne Jeleosvećenja, trudom arhimandrita mr Nauma (Milkovića), priređeno je posluženje u manastirskom konaku za sve vernike koji su uveličali ovo sabranje.

Scroll To Top
Descargar musica