Помоћ породицама на карловачкој парохији

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима, уз Божију помоћ и помоћ људи добре воље двјема породицама на карловачкој парохији уручена је значајна помоћ у намјештају, кућанским апаратима и рачунарској опреми.

Као и много пута до сада своју неизмјерну љубав и бригу према најпотребитијима показала је Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из Београда, Удружење крајишких Срба „Прело“,  те г. Владо и гђа. Вера Бјелопетровић из Чикага.

Поводом најрадоснијег празника Божића породици Горана Бреберине из Г. Требиње који живи са својим родитељима Рајком и Анђом и са два своја сина близанца Јованом (2011) и Милом (2011) у сарадњи са ХО „Срби за Србе“ уручена су им два тросједа,  два радна стола са столицама, пећ на дрво и ламинат за собу. Удружење крајишких срба „Прело“ из Чикага је у наставку своје акције помоћи српском становништву у земљотресу погођеној Банији и Кордуну, обезбиједило  близанцима Јовану и Мили лаптоп са опремом, а донатори рачунарске опреме су г. Владо и гђа. Вера Бјелопетровић из Чикага. Послије Свете Литургије која је служена у храму Успења Пресвете Богородице у Г. Требињи на празник Врбице текуће године, на којој је узела учешћа породица Бреберина у њиховој породичној кући предан  им  је лаптоп са опремом који је Јовану и Мили неопходн за њихово школовање, а који похађају часове Православне вјеронауке и Српског језика у ОШ Скакавац.

Поводом највећег и празника Васкрса ХО „Срби за Србе“  су помогли  породицу Саве Живковића из Међеђака Утињског који живи са својим родитељима Николом и Милицом, супругом  Борком и двије кћерке Лореном (2011) и Николином (2012). Помоћ породици Живковић је ових дана у потпуности реализована. Купљена у уручена им је пећ на дрво алфа, електрична пећ, фрижидер, веш машина, два тросједа и ормар.

Породице Бреберина и Живковић су неизмјерно захвални свима који су учествовали у реализацији ових за њих веома значајних помоћи.                                                   

                                                                                                                                                                                                Парох карловачки

                                                         протојереј – ставрофор Радослав Анђелић

Scroll To Top
Descargar musica