Pomoć porodicama na karlovačkoj parohiji

Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, uz Božiju pomoć i pomoć ljudi dobre volje dvjema porodicama na karlovačkoj parohiji uručena je značajna pomoć u namještaju, kućanskim aparatima i računarskoj opremi.

Kao i mnogo puta do sada svoju neizmjernu ljubav i brigu prema najpotrebitijima pokazala je Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ iz Beograda, Udruženje krajiških Srba „Prelo“, te g. Vlado i gđa. Vera Bjelopetrović iz Čikaga.

Povodom najradosnijeg praznika Božića porodici Gorana Breberine iz G. Trebinje koji živi sa svojim roditeljima Rajkom i Anđom i sa dva svoja sina blizanca Jovanom (2011) i Milom (2011) u saradnji sa HO „Srbi za Srbe“ uručena su im dva trosjeda, dva radna stola sa stolicama, peć na drvo i laminat za sobu.Udruženje krajiških srba „Prelo“ iz Čikaga je u nastavku svoje akcije pomoći srpskom stanovništvu u zemljotresu pogođenoj Baniji i Kordunu, obezbijedilo blizancima Jovanu i Mili laptop sa opremom, a donatori računarske opreme su g. Vlado i gđa. Vera Bjelopetrović iz Čikaga. Poslije Svete Liturgije koja je služena u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u G. Trebinji na praznik Vrbice tekuće godine, na kojoj je uzela učešća porodica Breberina u njihovoj porodičnoj kući predan im je laptop sa opremom koji je Jovanu i Mili neophodn za njihovo školovanje, a koji pohađaju časove Pravoslavne vjeronauke i Srpskog jezika u OŠ Skakavac.

Povodom najvećeg i praznika Vaskrsa HO „Srbi za Srbe“ su pomogli porodicu Save Živkovića iz Međeđaka Utinjskog koji živi sa svojim roditeljima Nikolom i Milicom, suprugom Borkom i dvije kćerke Lorenom (2011) i Nikolinom (2012). Pomoć porodici Živković je ovih dana u potpunosti realizovana. Kupljena u uručena im je peć na drvo alfa, električna peć, frižider, veš mašina, dva trosjeda i ormar.

Porodice Breberina i Živković su neizmjerno zahvalni svima koji su učestvovali u realizaciji ovih za njih veoma značajnih pomoći.

Paroh karlovački
protojerej-stavrofor Radoslav Anđelić

Scroll To Top
Descargar musica