Помоћ Банији од стране Хуманитарне организације Сви за Космет

Дана 25. и 26. марта 2021. године, представници Хуманитарне организације Сви за Космет – господин Зоран Ћирић и господин Зоран Миочиновић посетили су парохије петрињску, глинску и костајничку, пострадале у потресу крајем прошле године. Овом приликом уручили су помоћ Епархији горњокарловачкој и парохијама на Банији, прикупљену у хуманитарној акцији у укупном износу од 9.400,00 евра. Уважене госте у Петрињи је дочекао парох парохије костајничке и администратор парохије петрињске протојереј-ставрофор Славиша Симаковић. Он их је при обиласку парохијског дома у Петрињи, храма Светог Спиридона и храма Светог оца Николаја на петрињском гробљу, упознао са разорним  последицама потреса и стању оштећених храмова.

У Глини их је дочекао парох глински јереј Горан Каламанда, са којим су разговарали о размерама штете на парохији глинској, страдању парохијског дома у Глини и страдању храмова ове парохије. Потом су обишли неколико села и породица, где су се на лицу места уверили у страхоте разарања.

Гости су сутрадан посетили парохију костајничку и обишли манастир Комоговину, храм Покрова Пресвете Богородице у Меченчанима, храм Рођења Пресвете Богородице у Кукурузарима и храм Светог пророка Илије у Јовцу. После братског разговора и трпезе љубави у парохијском дому у Костајници, на повратку у Београд посетили су манастир Светог Јована Крститеља у Јасеновцу и поклонили се јасеновачким мученицима.

Scroll To Top
Descargar musica