Pomoć Baniji od strane Humanitarne organizacije Svi za Kosmet

Dana 25. i 26. marta 2021. godine, predstavnici Humanitarne organizacije Svi za Kosmet – gospodin Zoran Ćirić i gospodin Zoran Miočinović posjetili su parohije petrinjsku, glinsku i kostajničku, postradale u potresu krajem prošle godine. Ovom prilikom uručili su pomoć Eparhiji gornjokarlovačkoj i parohijama na Baniji, prikupljenu u humanitarnoj akciji u ukupnom iznosu od 9.400,00 eura. Uvažene goste u Petrinji je dočekao paroh parohije kostajničke i administrator parohije petrinjske protojerej-stavrofor Slaviša Simaković. On ih je pri obilasku parohijskog doma u Petrinji, hrama Svetog Spiridona i hrama Svetog oca Nikolaja na petrinjskom groblju, upoznao sa razornim  posljedicama potresa i stanju oštećenih hramova.

U Glini ih je dočekao paroh glinski jerej Goran Kalamanda, sa kojim su razgovarali o razmjerama štete na parohiji glinskoj, stradanju parohijskog doma u Glini i stradanju hramova ove parohije. Potom su obišli nekoliko sela i porodica, gde su se na licu mjesta uvjerili u strahote razaranja.

Gosti su sutradan posjetili parohiju kostajničku i obišli manastir Komogovinu, hram Pokrova Presvete Bogorodice u Mečenčanima, hram Rođenja Presvete Bogorodice u Kukuruzarima i hram Svetog proroka Ilije u Jovcu. Posle bratskog razgovora i trpeze ljubavi u parohijskom domu u Kostajnici, na povratku u Beograd posetili su manastir Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i poklonili se jasenovačkim mučenicima.

Scroll To Top
Descargar musica