Парастос и освећење споменика – Крста у Доњој Суваји

У Доњој Суваји у храму Вазнесења Господњег, дана 03. јула 2021. године, служен је парастос за све оне који су невино пострадали у месецу јулу 1941. године од стране усташке руке и у којем страдању је побијено 290 српских цивила.

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим је служио парастос, након чега је извршио чин благосиљања и освећења Крста који се налази на споменику поред храма у Доњој Суваји, а који сведочи да народ тога краја није заборавио на оне који су невино пострадали и тиме посведочили своју веру у Христа.

Епископу Герасиму су саслуживали: презвитер Огњен Тенџерић (Епархија пакрачко – славонска), протонамесник Предраг Пантелић, протонамесник Никола Малобабић, протонамесник Предраг Сушић, презвитер Драган Михајловић и протођакон Небојша Анђић.

Овоме догађају су присуствовали председник СДСС-а проф. др Милорад Пуповац, потпредседница СДСС-а гђа. Ања Шимпрага и дожупан Личко – сењске Жупаније из Српског реда г. Милан Узелац.

Након парастоса и освећења Крста, одржан је скромни културно – уметнички програм у коме су учествовали гђа. Анета Владимиров, песму „Лички ојкан“ извела је гђа. Јована Лукић, г. Никола Добре у тексту под називом „Антифашисти Задарске жупаније“ детаљно је образложио страдање Срба у овоме делу Републике Хрватске и г. Милорад Пуповац.

Scroll To Top
Descargar musica