На Банији…

У петак 15. октобра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим посјетио је подручја настрадала у прошлогодишњем разорном земљотресу. Овом приликом Епископ Герасим је у пратњи замјенице градоначелника града Глине из реда српске националне мањине г. Бранком Митић Бакшић, посјетио православно градско гробље у Глини, о којем евидентно, поред многобројних уништених споменика, пострадалих у земљотресу, нико не води рачуна.

У наставку своје посјете Глини, Епископ је обишао храмове у граду Глини и Мајским Пољанама, као и домаћинства која је током своје прве канонске посјете на трону патријараха српских, у фебруару мјесецу, посјетио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Владика Герасим се тим поводом увјерио да су обећани радови, уз много перипетија (попут прикључка струје коју Електра не жели спојити, користећи се изговором да кућа није легална), спорим темпом, ипак изведени, што ће мјештанима овог настрадалог села увелико олакшати боравак на својим огњиштима.

Током обиласка домаћинстава која су у сопственој режији успјела себи осигурати нови кров над главом, упознали смо се аномалијама државне администрације, која испред људског живота и просперитета, ставља административне зачкољице и већ отежани живот додатно компликује, одлазећи толико далеко да и овако унесрећене људе без крова на главом, кажњава, због нове и јаке воље за животом.

На крају своје посјете Банији, Преосвећени Епископ Герасим обишао је и храм Св. Спиридона у Петрињи, на којем се радови приводе крају.

Scroll To Top
Descargar musica