Епископ Герасим: Кротост и смиреност су темељ сваке хришћанске врлине

У Недељу Цвијетну, дана 17.04.2022. године Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог Оца Николаја у Ријеци. 

Епископу су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Мићо Костић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, протопрезвитер Јован Галамић и протођакон Небојша Анђић. 

Након завршеног литургијског сабрања епископ Герасим извршио је чин освећења маслинових гранчица те се бесједом обратио вјерницима који су се окупили у великом броју.

„Радуј се кћери Сионова и подвикуј ћери Јеруслимова јер ево иде цар твој, праведан је и спасава, кротак и јаше на магарету…“ Управо кроз те ријечи Светог цара Давида можемо да видимо која је мисија Христова на земљи. Многи су га очекивали као војсковођу који ће да их спаси од тиранина-окупатора, међутим Он је дошао да нас спаси од много горег непријатеља и окупатора душа наших, од гријеха и смрти… Да нас приведе познању истине своје, да нас приведе царству Небеском. Господ је кротак и смирен и као такав је ушао у Јерусалим. Такви и ми треба да будемо да би наша срца могла да Га приме. Кротост и смиреност јесу темељ сваке врлине хришћанске и свега онога што је добро… Када је срце наше чисто, оно је пуно Благодати Духа светога. Само такво срце јесте дом Божији, а за то је потребна чврста вјера, та вјера која васкрсава Лазара четвородневног, потребна је данас више него икад.

Scroll To Top
Descargar musica