А П Е Л ЗА ПОМОЋ У ОБНОВИ ХРАМА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У УТИЊИ

„ БОГ ЉУБИ ОНОГА КОЈИ ДОБРОВОЉНО ДАЈЕ“

( II Кор.  IX, 7.)

Храм Успења Пресвете Богородице у Утињи саграђен је  1986. године на темељима старог храма, с циљем да би се у њему славило име Божије и  Пресвета Богородица  призивала за помоћ  у злу и у добру, да би ми окупљајући се у њему и око њега били чувари Свете вјере православне, свога имена  и да не би заборавили, без обзира гдје живимо, гдје су нам коријени, огњишта и гробиви наших славних предака.

Историја наших крајева, а и наших храмова била је веома бурна праћена многобројним страдањима и патњама све до наших дана. Нажалост она се наставља и данас, живимо у тешким временима, али без обзира на то попут наших славних предака  који су нас задужили имамо свету јеванђелску дужност да Свети храм у Утињи  обновимо како би му вратили величину и сјај какав му и приличи.

Обнова храма Успења Пресвете Богородице је неопходна због прокишњавања, дотрајалих олука, фасаде и унутрашњих зидова који су оштећени због влаге.

Овим путем, обраћамо се парохијанима утињске парохије и свим људима добре воље, молећи Вас да у складу са својим финансијским могућностима, помогнете обнову храма у Утињи. Тим својим дјелима оставићемо у аманет нашим будућим поколењима истинско свједочанство наше вјере и љубави према Богу и цркви својој, учећи их да чувају вјеру својих отаца и његују све оне вриједности које су од памтивијека красиле наше славне претке. Планирани радови су облагање куполе звоника бакром, измјена дотрајалих олука, израда фасаде  и тротоара и унутрашње уређене храма. 

Захваљујемо се свима онима који ће дати своје прилоге и молимо се Господу да свима Вама подари дуг живот и  духовну радост, да Вас обаспе изобиљем сваковрсних добара и дарује Вам Царство небеско којим награђује све оне који добро воле и добро чине.

Ваше прилоге можете уплатити на жиро-рачун,

отворен код  Raiffeisenbank Austrija d.d.

СПЦ У ХРВАТСКОЈ, ЕПАРХИЈА ГОРЊОКАРЛОВАЧКА, ЦО ТРЕБИЊА

с назнаком за храм у Утињи и позивом на број 1986

IBAN: HR0824840081105558675

SWIFT adresa: RZBHHR2XXXX

Контакт телефон:

00385 98 563 613

протојереј-ставрофор Радослав Анђелић

Scroll To Top
Descargar musica