A P E L ZA POMOĆ U OBNOVI HRAMA USPENJA PRESVETE BOGORODICE U UTINJI

„ BOG LJUBI ONOGA KOJI DOBROVOLJNO DAJE“

( II Kor.  IX, 7.)

Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Utinji sagrađen je  1986. godine na temeljima starog hrama, s ciljem da bi se u njemu slavilo ime Božije i  Presveta Bogorodica  prizivala za pomoć  u zlu i u dobru, da bi mi okupljajući se u njemu i oko njega bili čuvari Svete vjere pravoslavne, svoga imena  i da ne bi zaboravili, bez obzira gdje živimo, gdje su nam korijeni, ognjišta i grobivi naših slavnih predaka.

Istorija naših krajeva, a i naših hramova bila je veoma burna praćena mnogobrojnim stradanjima i patnjama sve do naših dana. Nažalost ona se nastavlja i danas, živimo u teškim vremenima, ali bez obzira na to poput naših slavnih predaka  koji su nas zadužili imamo svetu jevanđelsku dužnost da Sveti hram u Utinji  obnovimo kako bi mu vratili veličinu i sjaj kakav mu i priliči.

Obnova hrama Uspenja Presvete Bogorodice je neophodna zbog prokišnjavanja, dotrajalih oluka, fasade i unutrašnjih zidova koji su oštećeni zbog vlage.

Ovim putem, obraćamo se parohijanima utinjske parohije i svim ljudima dobre volje, moleći Vas da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, pomognete obnovu hrama u Utinji. Tim svojim djelima ostavićemo u amanet našim budućim pokolenjima istinsko svjedočanstvo naše vjere i ljubavi prema Bogu i crkvi svojoj, učeći ih da čuvaju vjeru svojih otaca i njeguju sve one vrijednosti koje su od pamtivijeka krasile naše slavne pretke. Planirani radovi su oblaganje kupole zvonika bakrom, izmjena dotrajalih oluka, izrada fasade  i trotoara i unutrašnje uređene hrama.

Zahvaljujemo se svima onima koji će dati svoje priloge i molimo se Gospodu da svima Vama podari dug život i  duhovnu radost, da Vas obaspe izobiljem svakovrsnih dobara i daruje Vam Carstvo nebesko kojim nagrađuje sve one koji dobro vole i dobro čine.

 

Vaše priloge možete uplatiti na žiro-račun,

otvoren kod Raiffeisenbank Austrija d.d.

SPC U HRVATSKOJ, EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA, CO TREBINJA

s naznakom za hram u Utinji i pozivom na broj 1986

IBAN: HR0824840081105558675

SWIFT adresa: RZBHHR2XXXX

Kontakt telefon:

00385 98 563 613

protojerej-stavrofor Radoslav Anđelić

 

Scroll To Top
Descargar musica