ЧАСОПИС: Св. Сава Горњокарловачки

БЛАГОСЛОВ ВЛАДИКЕ ФОТИЈА
У мученичким и исповедничким покушајима оживљавања страдалне Епархије горњокарловачке, покрећемо епархијски лист Св. Сава Горњокарловачки, који ће ако Бог да, представљати преглед свега онога што је значајно у животу ове епархије СПЦ. Мотив за покретање овога часописа нам је духовни и пастирски, јер нам је из Св. Предања познато, да нема обнове Цркве без унутрашњег препорода и духовне обнове у вери Народа Божијег. То је наша основна мисија и наше основно призвање,као проповедника  унутрашњег  Јеванђеља Христовог, што ће бар у малом, садржавати у себи нови лист Св. Сава Горњокарловачки

Зашто је лист добио назив Св.Сава Горњокарловачки? Из једноставног и препознатљивог разлога што је Св. Сава Епископ и Новомученик Горњокарловачки заштитник и молитвеник ове епархије а исто тако и симбол свеопштег мучеништва, које је постало друга природа овог органског дела СПЦ.

Нека би Господ благословио ово наше дело молитвама Св. Саве горњокарловачког и безбројног мноштва мученика Глинских и Јадовинских, који су нам и у ово време светила и путовођи ка Царству Небеском.

С Благословом,
Епископ далматински
и Администратор  горњокарловачки
+ Фотије

 

                 

                  

                   

 

 
 

 

 

 
 
 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio