Света архијерејска литургија у храму Светог Пророка Илије у Теслићу

Поводом 30 година од завршетка богословије Света Три Јерарха, генерација 1988 – 1993 окупила се да просалви овај јубилеј. Прослава је почела Светом архијерејском литургијом у храму Светог Пророка Илије у Теслићу којом је началствовао Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење Његовог Преосвештенства епископа осечкопољског и барањског г. Херувима, те уз молитвено присуство Његовог Преосвештенства епископа зворничко – тузланског г. Фотија. Преосвећеним епископима саслуживало је 12 свештеника из генерације 1988 – 1993 и два професора.
По заамвоној молитви извршен је парастос за упокојене професоре и школске колеге након чега се епископ Герасим обратио присутнима рекавши: 

Окуписмо се овде по промислу Божијем, а по благослову преосвећеног епископа зворничко – тузланског Фотија, да се прије свега  помолимо Богу, да Њему благодаримо за све у животу. Благодаримо и за добор и за лоше јер од Бога нам долази оно што је по Његовом промислу али и оно по Његовом допуштењу, а опет све ради нашег спасења. Ми смо се данас сабрали овде као генерација богослова која је завршила 1993. године. Расули смо се по цијелој Земљи Божијој, па тако нису сви били у могућности данас да дођу, али велики број нас се окупио и хвала Богу на томе. Желим да се захвалим прво домаћину епископу Фотију, чијим благословом и добротом смо овде служили Свету Литургију, а уз саслужење брата нашега Херувима епископа осечкопољског и барањског, хвала оцима професорима који су данас са нама оцу Сави Јаковљевићу и оцу Зорану Трипићу, господину Драгану Учуру. Хвала свима вама, а посебно мојим школским колегама који су дошли. Нека Господ све вас награди својим истинским и непролазним добрима, како бисмо задобили Царство Небеско и како бисмо били пред Престолом Вишњега.

Scroll To Top
Descargar musica