Храмовна слава на Сушаку

У четвртак, Светле седмице, 06. маја 2021. године, када молитвено прослављамо подвиге Светог великомученика Георгија, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим началствовао је Светим Евхаристијским сабрањем у храму Светог великомученика Георгија на Сушаку.

Његовом Преоствештенству Епископу Герасиму су саслуживали: протопрезвитер – ставрофор Мићо Костић, протопрезвитер Јован Галамић, ђакони Будимир Кокотович и Небојша Анђић.

У својој архипастирској беседи Епископ Герасим је истакао: Пример искрене љубави према Богу јесте пример Светог великомученика Георгија, који је и живот свој положио за Господа и употпуности испунио Господње заповести о љубави. Господ је своје ученике и све оне који су ходили за њиме поучио да ће страдати, али исто тако и рекао да се не боје, јер Он Господ је  победио свет. Свете мученике које празнујемо и славимо, као заштитнике својих домова и храмова, њих треба да следујемо јер су они имали најискренији израз љубави према некоме тј. на првом месту према Господу, а онда према ближњим својим, јер су положили живот свој за ближње своје, а та жртва чини и гради заједницу са Богом. И данас као и увек је било прогона од стране оних који мисле да убијајући и прогонећи друге Богу службу врше, а добро знамо да ми нисмо никада у могућности да другима одузимамо или дарујемо живот, све то припада Богу.

Scroll To Top
Descargar musica