Владика Герасим у обиласку петрињске, глинске и топличке парохије

У уторак, 09. априла 2024. године Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим обишао је парохије петрињску, глинску и топличку у Архијерејском намјесништву карловачком.

У Петрињи, владика Герасим обишао је храм Св. Пророка Илије у Блињи на коме су завршени радови на конструктивној обнови храма.  По завршеном обиласку владика заједно са петрињским парохом протопрезвитером Сашом Умићевићем упутио се у обилазак храма Св. Оца Николаја на градском гробљу. Након тога посјећен је и Храм Св. Спиридона Чудотворца у Петрињи гдје је на мјесту некадашњег храма минираног 1991. године, изграђен нови храм који се налази у завршној фази радова.

У Глини Преосвештени Епископ обишао је храма Рођења Пресвете Богородице и парохијски дом, на којима је завршена конструктивна обнова. 

Након посјете Петриње и Глине, владика се упутио у Топуско гдје је га је дочекао протопрезвитер – ставрофор Миле Ристић који је упознао преосвештеног епископа о планирам радовима у храму Рођења Светог Јована Крститеља.

Scroll To Top
Descargar musica