Saopštenje za javnost povodom
izjava glasnogovornice PU Karlovačke

      Pošto su se u hrvatskim medijima, pojavili napisi o navodnoj ''tuči pravoslavnih svećenika u Karlovcu'', koje je prvo prenela Radio Mrežnica, a zatim i dnevne novine Jutarnji List, a potom ih u svojoj informativnoj emisiji prenosi i Nova TV, pozivajući se na izjave date za medije od strane glasnogovornice Policijske Uprave karlovačke Tanje Petrić, dužnost nam je radi istine reći sledeće:

   Ako je tako izjavila glasnogovornica Policijske Uprave karlovačke, kako prenose mediji, možemo reći da je izjava potpuno neistinita i zlonamerna, što nas posebno zabrinjava. Do tuče nije došlo, nego je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog napada na zgradu episkopije i na Episkopa, od strane Dragana Antonića, bivšeg paroha plaščanskog. Pošto je bivši paroh plaščanski izvršio fizički napad na crkvene institucije, shodno tome on će snositi odgovornost prema pravilima propisanim u crkvenom zakonodavstvu.

    Ne zabrinjava nas što mediji izvrću istinu i prave od svega senzaciju radi prodaje štampe, nego nas zabrinjava da iz policijskih izvora javnost ne može da sazna istinu i biva krivo obaveštena. Sa zaprepašćenjem smo primetili, da karlovačka policija ne primenjuje iste kriterije kad je reč o objavi imena učesnika nekog događaja. Kada je reč o kriminalcima ili  nekim drugim akterima nelepog zbivanja, imena učesnika se navode u inicijalima, a kada je reč o Srbima i Pravoslavnoj crkvi onda se imena i prezimena iznose u celosti protivno zakonima u državnom zakonodavstvu. Pošto je to i ovaj put učinjeno, ukoliko bi pravo i pravda bili na snazi, trebalo bi da za to neko i odgovara.

Info služba
Eparhije gornjokarlovačke

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio