Саопштење за јавност поводом
изјава гласноговорнице ПУ Карловачке

   Пошто су се у хрватским медијима, појавили написи о наводној ''тучи православних свећеника у Карловцу'', које је прво пренела Радио Мрежница, а затим и дневне новине Јутарњи Лист, а потом их у својој информативној емисији преноси и Нова ТВ, позивајући се на изјаве дате за медије од стране гласноговорнице Полицијске Управе карловачке Тање Петрић, дужност нам је ради истине рећи следеће:

   Ако је тако изјавила гласноговорница Полицијске Управе карловачке, како преносе медији, можемо рећи да је изјава потпуно неистинита и злонамерна, што нас посебно забрињава. До туче није дошло, него је дошло до вербалног, а затим и физичког напада на зграду епископије и на Епископа, од стране Драгана Антонића, бившег пароха плашчанског. Пошто је бивши парох плашчански извршио физички напад на црквене институције, сходно томе он ће сносити одговорност према правилима прописаним у црквеном законодавству.

    Не забрињава нас што медији изврћу истину и праве од свега сензацију ради продаје штампе, него нас забрињава да из полицијских извора јавност не може да сазна истину и бива криво обавештена. Са запрепашћењем смо приметили, да карловачка полиција не примењује исте критерије кад је реч о објави имена учесника неког догађаја. Када је реч о криминалцима или  неким другим актерима нелепог збивања, имена учесника се наводе у иницијалима, а када је реч о Србима и Православној цркви онда се имена и презимена износе у целости противно законима у државном законодавству. Пошто је то и овај пут учињено, уколико би право и правда били на снази, требало би да за то неко и одговара.

Инфо служба
Епархије горњокарловачке


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio