PROSLAVA PRAZNIKA PREPODOBNE MATI PETKE-PARASKEVE
NA KOLARIĆU

Njegovo Proesveštenstvo Episkop gornjokarlovački g.g. Gerasim na praznik Svete Petke služio je Sv. Arhijerejsku Liturgiju na Kolariću uz sasluženje jerej Miroslava Babića paroha kolarićko-vojnićkog.
U besedi Njegovo Preosveštenstvo Episkop g.g. Gerasim naglasio je značaj Sv. tajne Pričešća koja nam je nadsuštanstveno potrebna, jer u prolaznosti ovozemaljskog života jedino je život u Gospodu zalog za budućnost a takvim životom živjela je u našem narodu mnogo salvljena Prepodobna Mati Petka-Paraskeva.

Nakon Sv.Liturgije Njegovo Preosveštenstvo Episkop g.g. Gerasim proveo je u razgovoru sa vjenicima povratnicima kao i sa gostima iz Australije. Trpeza ljubavi pripremljena je u novom obnovljenom parohijskom domu koji je obnovljen sredstvima Ministarstva obnove kao i uz pomoć EUO-a Eparhije gornjokarlovačke.
Stara crkva na Kolariću posvećena Sv. Petki zapaljena je zajedno sa 91 srpskom dušom 1941.god. Nedaleko stare spaljene crkve podignut je novi hram posvećen Vaznesenju Gospodnjem.
1997.g. u crkvu je bačena ručna bomba koja je devastirala hram. Dolaskom jereja Miroslava Babića na parohiju kolarićko-vojnićku 2001.g. hram je obnovljen i u njemu se redovno vrši bogosluženje.

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio