ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПЕТКЕ-ПАРАСКЕВЕ
НА КОЛАРИЋУ

Његово Проесвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим на празник Свете Петке служио је Св. Архијерејску Литургију на Коларићу уз саслужење јереј Мирослава Бабића пароха коларићко-војнићког.
У беседи Његово Преосвештенство Епископ г.г. Герасим нагласио је значај Св. тајне Причешћа која нам је надсуштанствено потребна, јер у пролазности овоземаљског живота једино је живот у Господу залог за будућност а таквим животом живјела је у нашем народу много салвљена Преподобна Мати Петка-Параскева.

Након Св.Литургије Његово Преосвештенство Епископ г.г. Герасим провео је у разговору са вјеницима повратницима као и са гостима из Аустралије. Трпеза љубави припремљена је у новом обновљеном парохијском дому који је обновљен средствима Министарства обнове као и уз помоћ ЕУО-а Епархије горњокарловачке.
Стара црква на Коларићу посвећена Св. Петки запаљена је заједно са 91 српском душом 1941.год. Недалеко старе спаљене цркве подигнут је нови храм посвећен Вазнесењу Господњем. 1997.г. у цркву је бачена ручна бомба која је девастирала храм. Доласком јереја Мирослава Бабића на парохију коларићко-војнићку 2001.г. храм је обновљен и у њему се редовно врши богослужење.

 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio