Реконструкција крова цркве Св.Спиридона у Пероју

У петак 07. децембра ове године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког Г. Герасима,  почели су радови на реконструкцији крова храма Светог Спиридона у Пероју и једним делом, капеле Покрова Пресвете Богородице која се налази уз поменуту цркву. За овај заиста велики финансијски пројекат за нашу парохију, заслужан је Град Водњан, односно Градско Поглаварство Града Водњана, који је ове године, као и предходних година великодушно помагао рад наше парохије, а који ће ове године у потпуности финансирати радове који се имају извести на реконструкцији крова цркве и капеле.

Радови на реконструкцији крова обухватају комплетну замену кровне конструкције,  која је са једне стране цркве у потпуности дотрајала, заједно са лимаријом, изузимајући носиве греде које су још увијек у добром стању, а ако нас време послужи радови би требали бити завршени до славе храма 25. децембра. Треба поменути да је унутрашњост цркве Светог Спиридона у Пероју прошле године и дијелом ове године, залагањем и заједничким радом верника и свештеника  у потпуности обновљена, те су ови радови само наставак обнове храма Светог Спиридона.

За следећу годину ако Бог да, наставит ћемо са радовима, у којима се планира реконструкција и заштита зидова цркве Светог Спиридона и капеле Покрова Пресвете Богородице, те на самоме крају постављање фасаде на саму цркву и капелу.

Овом приликом захваљујемо се Градском Поглаварству Града Водњана, на заиста несебичној помоћи,  и наравно свима онима који су на било који начин помогли у обнови цркве у Пероју, а свакако и цркве Светог Николе у Пули, дајући наду свима онима који живе на овим просторима, да ће ако Бог да обнављајући материјално и помагајући своју цркву, помоћи самим тим и духовној обнови у обновљеним храмовима у парохији пулској и перојској.

Јереј Горан Петковић
парох пулски и перојски

          


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio