Rekonstrukcija krova crkve Sv.Spiridona u Peroju

U petak 07. decembra ove godine, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog G. Gerasima,  počeli su radovi na rekonstrukciji krova hrama Svetog Spiridona u Peroju i jednim delom, kapele Pokrova Presvete Bogorodice koja se nalazi uz pomenutu crkvu.

Za ovaj zaista veliki finansijski projekat za našu parohiju, zaslužan je Grad Vodnjan, odnosno Gradsko Poglavarstvo Grada Vodnjana, koji je ove godine, kao i predhodnih godina velikodušno pomagao rad naše parohije, a koji će ove godine u potpunosti finansirati radove koji se imaju izvesti na rekonstrukciji krova crkve i kapele.

Radovi na rekonstrukciji krova obuhvataju kompletnu zamjenu krovne konstrukcije,  koja je sa jedne strane crkve u potpunosti dotrajala, zajedno sa limarijom, izuzimajući nosive grede koje su još uvijek u dobrom stanju, a ako nas vrijeme posluži radovi bi trebali biti završeni do slave hrama 25. decembra. Treba pomenuti da je unutrašnjost crkve Svetog Spiridona u Peroju prošle godine i dijelom ove godine, zalaganjem i zajedničkim radom vernika i sveštenika  u potpunosti obnovljena, te su ovi radovi samo nastavak obnove hrama Svetog Spiridona.

Za sledeću godinu ako Bog da, nastavit ćemo sa radovima, u kojima se planira rekonstrukcija i zaštita zidova crkve Svetog Spiridona i kapele Pokrova Presvete Bogorodice, te na samome kraju postavljanje fasade na samu crkvu i kapelu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Gradskom Poglavarstvu Grada Vodnjana, na zaista nesebičnoj pomoći,  i naravno svima onima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi crkve u Peroju, a svakako i crkve Svetog Nikole u Puli, dajući nadu svima onima koji žive na ovim prostorima, da će ako Bog da obnavljajući materijalno i pomagajući svoju crkvu, pomoći samim tim i duhovnoj obnovi u obnovljenim hramovima u parohiji pulskoj i perojskoj.

Jerej Goran Petković
paroh pulski i perojski

          

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio