Рукоположења у манастиру
Богородице Тројеручице у Доњем Будачком

У Недељу 14. по Духовима (02. септембра 2007 год.) Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим, уз саслужење карловачких свештеника протојереја-ставрофора Душка Спасојевића и јереја Славише Симаковића, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком.

У склопу Литургије Епископ Герасим је јерођакона Наума сабрата овог манастира, рукоположио у чин јеромонаха, а по завршетку Канона Евхаристија, ипођакона Николу рукоположио је у чин ђакона. По завршеној Литургији Епископ Герасим је у својој проповеди говорио о узвишености свештеничке службе али и о великој одговорности коју свештеник прима на себе.

Осим тога Епископ је говорио и о даровима које сваки свештеник треба да поседује, а то је љубав, праштање и трпљење, као и милосрђе које је неопходно не само свештенику него и сваком православном хришћанину. Обративши се верницима, Епископ је истако потребу посећивања богослужења и честог причешћивања које и јесте  видљиви начин примања Христа у себе. Осим тога животом организованим кроз цркву и са црквом јачамо и чувамо свој индетитет  и идентитет нашег народа и православне вере уопште како су то и наши преци одувек чинили и нама оставили.

         

         


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio