У Доњем Будачком прослављена слава
Епархије горњокарловачке

    На празник Свештеномученика Саве горњокарловачког (17. јула), Архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком, прослављена је епархијска слава Епархије горњокарловачке. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ славонски г.г. Сава, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г.г. Герасима, те свештенства и монаштва подручне Епархије.
Овом приликом на малом входу, Епископ Герасим је јереја Далибора Танасића пароха кореничког, због његових посебних заслуга одликовао чином протојереја. По заамвоној молитви, извршено је резање славског колача и освећење славског жита.
    У својој беседи Епископ Герасим је поздравио све присутне, посебно се захваливши Епископу славонском Сави што је нашао времена да посети Епархију горњокарловачку и узме учешћа у овој свечаности. Посебан нагласак стављен је на мученичко страдање свештеномученика Саве (Трлајића)  као и на страдањ верника Епархије горњокарловачке како у Другом свјетском рату, тако и у овом последњем.
   По завршној Литургији, у просторијама парохијског дома у Доњем Будачком, приређена је славска трпеза љубави за све госте.

         

              


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio