U Donjem Budačkom proslavljena slava
Eparhije gornjokarlovačke

   Na praznik Sveštenomučenika Save gornjokarlovačkog (17. jula), Arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Budačkom, proslavljena je eparhijska slava Eparhije gornjokarlovačke. Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop slavonski g.g. Sava, uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g.g. Gerasima, te sveštenstva i monaštva područne Eparhije.
    Ovom prilikom na malom vhodu, Episkop Gerasim je jereja Dalibora Tanasića – paroha koreničkog, zbog njegovih posebnih zasluga odlikovao činom protojereja. Po zaamvonoj molitvi, izvršeno je rezanje slavskog kolača i osvećenje slavskog žita.
    U svojoj besedi Episkop Gerasim je pozdravio sve prisutne, posebno se zahvalivši Episkopu slavonskom Savi što je našao vremena da poseti Eparhiju gornjokarlovačku i uzme učešća u ovoj svečanosti. Poseban naglasak stavljen je na mučeničko stradanje sveštenomučenika Save (Trlajića)  kao i na stradanj vernika Eparhije gornjokarlovačke kako u Drugom svjetskom ratu, tako i u ovom poslednjem.
     Po završnoj Liturgiji, u prostorijama parohijskog doma u Donjem Budačkom, priređena je slavska trpeza ljubavi za sve goste.

         

              

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio