ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ПАВЛЕ ЈУЧЕ ЈЕПРИСУСТВАО НА СВЕЧАНОЈ МИСИ ЗА БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ ПАПУ РИМСКОГ ЈОВАНА ПАВЛА ДРУГОГ

Синоћ у римокатоличкој Катедрали Блажене Девице Марије у Београду служена је Миса за блаженопочившег Папу Јована Павла Другог. Присуствовао је Његова Светост Патријарх Српски Господин Павле у пратњи Његовог Преосвештенства викарног Епископа јегарског Господина Др. Порфирија.
Мису је служио Преузвишени Надбискуп београдски Господин Станислав Хочевар, са Апостолским Нунцијем у Београду Преузвишеним Надбискупом Господином Еуђениом Сбарбаром, и Монсињором Ђуром Џуџаром, уз саслужење свог свештенства Римокатоличке Надбискупије београдске.
Његова Светост Патријарх српски Г. Павле се обратио присутнима и помолио Господу да буде милистив и према Папи Јовану Павлу да се и Он нађе међу онима које Господ признаје за своје верне слуге, да Господ и нама помогне да се и ми на тој страни нађемо. После обраћања Његове Светости Патријарха Г. Павла катедралом је одјекнуо дуг и снажан аплауз.
На комеморацији о Папином делу и заслугама било је мноштво говорника после којих је читана поезија блаженопочившег Папе Јована Павла Другог, и појане песме компоноване на Његове стихове.
Служби су присуствовали и, представници Евангелистичке словачке Цркве, Јеврејске заједнице, Исламске верске заједнице, председник Народне Скупштине Републике Србије, г. Предраг Марковић, министар вера у Влади Републике Србије, г. Милан Радуловић, чланови дипломатског кора, и угледне личности из јавног живота.

~ Вијест преузета са www.spc.org.yu од 07. 04. 2005. г~

 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio